Låna pengar till kontantinsatsen till ett hus

Ska du låna till kontantinsats? På det här sidan har vi försöker vi guida dig igenom alla viktiga punkterna du bör tänka på. Varesig du ska köpa bostad, bil eller något annat.

Kontantinsats vid köp av lägenhet eller hur

Vid köp av bostad, lägenhet eller hus spelar ingen roll, är det lag på minst 15 procent i insats sedan hösten 2010. Därför väljer många att låna till kontantinsats med ett privatlån som du ser i listan ovan. Genom att skapa en topplista hoppas vi få fram det bästa alternativet till alla som inte har pengarna själv för att kunna komma in på bostadsmarknaden. Det hoppas vi bidrar till att fler kommer in på bostadsmarknaden och sedan kan betala av sin kontantinsats när man bor där redan istället för att behöva vänta flera år innan man har sparat ihop insatsen och priserna har gått upp ännu mer.

Kontantinsats vid köp av bil med ett billån

Vid köp av bil med billån måste du ha minst 20 procent i insats. Dock marknadsför många privatlån (som du ser ovan i listan) som ett alternativ till billån utan kontantinsats. Det är ju dock inget billån då utan ett privatlån som används till att köpa en bil.

Hej! Välkommen till Kontantinsats.com! Det här är vår systersida där vi helt enkelt enbart riktat in oss på hur man kan låna till kontantinsats. Det finns inget bolån utan kontantinsats utan det finns enbart bolån där du kan låna upp till 85 procent. Resterande 15 procent måste således bestå av en kontantinsats istället. Det gör det svårt för många att komma in på bostadsmarknaden och därför listar vi här alternativ till hur du/ni kan låna till er kontantinsats. Kom dock ihåg att ni måste ha med kostaden för det lånet i kalkylen till ert bolån. Prova därför att skicka låneansökningar för att kunna räkna på hur mycket det skulle kosta dig/er. Lycka till med ert köp av bostad! Villa/hus som bostadsrätt!

Hur många procent måste kontantinsatsen vara på?

Med dom nya bestämmelserna som trädde i kraft hösten 2010 så måste man ha minst 15 procent av bostadens värde som kontantinsats. Köper man en bostad för 1 miljon måste man således ha 150.000kr som kontantinsats. Det vill säga pengar där du ej tar din bostad som säkerhet. Antingen med pengar du har eller med pengar du lånar utan att sätta din bostad i pant för dessa 15 procent.

Kontantinsats

Låna till kontantinsats.


Läs varför du ska jämföra effektiva räntan också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar